11/05/2017, 16:40

KANSERE KARŞI ACI KAYISI ÇEKİRDEĞİ..!

 
Kayısı çekirdeği doğru kullanıldığı taktirde B17, A, D, K ve E vitamini ihtiyacını karşılamasından tutunda kış hastalıklarını tedavi etmeye kadar bir çok faydası bulunuyor. En önemli faydası kanser hücrelerini temizlemesi olan kayısı çekirdeğinin yanlış kullanımı sonucunda bir takım zararları bulunuyor. Kayısı Çekirdeğinin Faydaları
-B17 içeren kayısı çekirdeği kanser hücrelerinin aktifleşmesini önlüyor. Başlangıç aşamasında olan kanserin önlenmesini sağlar.
-Haftada bir kere kayısı çekirdeği yağını selülitli bölgelere sürerek selülit görüntüsünü azaltabilirsiniz.
-Yükselen kan basıncının önlenmesini sağlar.
-Cildin ihtiyacı olan her şeyi kayısı çekirdeği tek başına giderir.
-Kış hastalıklarına ( nezle, grip ve soğuk algınlığı ) iyi gelir.
-30 yaşından sonra oluşan hafif kırışıklıklar için kullanılarak giderilebilir. Haftada 2 kez cilde yedirerek uygulamak dahi etkisinin oluşmasında oldukça etkilidir.
-A, D, K ve E vitaminleri barındırıyor.
-A vitamini sayesinde ciltte oluşan sivilce problemlerine iyi geliyor.
Kuru ciltlerin içten nemlenmesini sağlıyor.
-Yağlı ciltler de ise ciltteki yağın fazlasını atılmasını sağlayarak ciltteki nem dengesini ayarlıyor.
 Kayısı Çekirdeğinin Zararları
Birçok uzman kayısı çekirdeğinin acı olanından kaçınılması gerektiğini söylüyor. Acı kayısı çekirdeği fayda yerine zarar verebilir.
Yetişkin bir bireyin günde 60 tane kayısı çekirdeği tüketmesi ölümüne bile sebeiyet verebilir.
Çocuklarda ise bu durum 5 – 10 arası değişebilir. Bu açıdan acı kayısı çekirdeği tüketmeden mutlaka uzman birine danışılmalıdır.
 Acı kayısı çekirdeği kanseri önlüyor
Malatya İnönü Üniversitesi'nde yapılan deney, kayısı ile çekirdeğinin, karaciğer kanseri ve radyoterapinin yan etkilerini önlediğini ortaya çıkardı.
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, acı kayısı çekirdeğinin karaciğer kanseri üzerine etkilerini belirlemek için deney gerçekleştirdiklerini bildirdi. Acı kayısı çekirdeğinin hasta farelere vererek hastalığa karşı etkilerini gözlemlediklerini anlatan Karabulut, şöyle devam etti:
“Acı kayısı çekirdeğinin antikanserojen etkisi olduğunu duymuştuk, diğer taraftan içindeki siyanür maddesinin zehirli olduğu da aşikardı. Tedavi edici etkisinin içeriğindeki çekirdeğin içindeki amigdalin maddesinden kaynaklandığını biliyoruz. Bu anlamda yaptığımız bu çalışmada değişik oranlarda yüzde 3-5 oranlarında acı kayısı çekirdeğini farelere yedirdik. Bir de acı kayısı çekirdeğinden elde ettiğimiz amigdalin maddesini kullandık.
Çevresel toksik madde olan karbon tetraklorur maddesini farelere verdiğimizde de karaciğer hasarı olduğunu gözlemledik. Bu anlamda acı kayısı çekirdeği ve amigdalinin apoptosis yani hücrelerin kendi kendini öldürmesi esnasında salınan parametreleri önlediğini gözlemledik.
Biyokimyasal olarak oksidatif stres üzerine de oldukça etkili olduğunu gözlemledik. 2-3 tane acı kayısı çekirdeğinin karaciğer hasarına yüzde 3 oranında etki ettiğini söyleyebiliriz. Kanser göstergelerinin yüzde 3 ve amigdalin verilen gruplarda oldukça etkili olarak azalttığını tespit ettik. Hücre yenilenmesini artırdığını belirledik. Bu anlamda çalışmanın kanser tedavisine olumlu katkı sağlayacağınız düşünüyoruz. Unutmayalım ki elbette her şeyin fazlası zarar. Öldürücü dozda kullanmamak gerek.”
Aysun Bay Karabulut, yaptıkları deneyi İstanbul’da Uluslararası Klinik Kimya ve Laboratuvar Tıbbı Federasyonu (IFCC) tarafından üç yılda bir düzenlenen ve bin 600 hekimin izlediği Uluslararası IFCC Kongresi’nde de sundu.
Sevdikleriniz için lütfen paylaşın..!

X